tisdag, maj 13, 2008

Lätt distanslöpning

Tisdagar har kommit att bli lite av mina löpardagar. Jag sitter hela den långa dagen i skolan (den som gjorde mitt schema kan inte ha velat att jag skulle överleva tisdagarna, de är pain!) och bara tänker på hur lång tid det är kvar tills jag får ut och springa. Bra peppning, under nästan 9 timmar ;-)

Idag blev det först 6,1 km lätt distanslöpning i Hågadalen. Mest plana grusvägar alltså, men två hyffsat jobbiga backar ingick. Jag försökte lägga upp ett lite högre tempo, eftersom jag bara skulle springa 6 km, men jag lyckades tydligen inget vidare. Tiden blev 37 min 2 sek vilket ger en hastighet på 6,04 min/km. Pulsen var inte heller särskillt hög (eller, det var väl tur det, annars hade man ju undrat om kondisen ligger på minus); maxpuls 185 slag/min och medelpuls 171 slag/min. Om jag springer Blodomloppet i samma hastighet kommer jag precis över timmen, så lite till måste jag pressa mig. Det vore ju otroligt roligt att springa under timmen, även om det bara är en förhoppning. Eftersom det är mitt första mer eller mindre seriösa lopp är ju målet bara att hålla ett jämnt tempo runt hela banan.

Direkt efter distansen blev det intervallträning. Tanken var från början 3 x 80 m i snabbt tempo, dock inte maxfart. Men det kändes lite mesigt så jag ändrade till 5 x 80 m (är inte säker på sträckan, det var kanske lite längre) och sprang på rätt bra (nästan uppe i maxfart?). Efter det blev det 2 km lugn nedjogging. Jag tänkte att jag för en gång skull skulle vara duktig med det här med att varva ner, men usch vad tråkigt det är att springa i sånt lustempo. Benen var inte så trötta så ville gärna pinna iväg snabbare, men det får bli en annan gång! Totalt tog detta 18 min 24 sek, maxpuls 193 slag/min (95% av min totala maxpuls enl pulsklockan) och medelpuls 158 slag/min.

Nu ska jag se Royal Casino med min bror. Det låter som ett bra sätt att träna till nationella Engelska B-provet :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar