måndag, juli 20, 2009

Repas International

Igar var vi pa en heldagsutflykt igen. Denna gang i Nantes, frankrikes 7e storsta stad (tror jag). Vi borjade med ett besok pa ett stalle dar de byggde maskiner i form av djur. Just nu har jag glomt namnet, men det var ratt kant i frankrike i alla fall. Bra mycket roligare an gamla hus, weei!! Efter det besoket at vi alla lunch pa ett creperie. Det var den har resans klart mysigaste lunch, aven om jag inte ar sarskilt fortjust i crepes... Eftermiddagen blev inte lika rolig. Vi skulle ga omkring i stan och kolla pa gamla stan, men det regnade en hel del och de flesta (aven jag) hade glomt regnkladerna i bussen. Vi fick istallet mer fritid till shopping, och jag hangde inne pa fnac, sa nu har jag lite idéer till vilka filmer o CDs jag ska kopa/fa tag i pa annat satt... ;) Kvallen spenderade vi utomhus tittandes pa ett helt fantastiskt "spectacle". Handlingen var frankrikes historia, men det var inte som en vanlig teater eftersom det var utomhus. Ah, jag kan inte forklara men det var helt otroligt. Personligen tycker jag att det slog Mont Saint Michel med hastlangder. Forestallningen slutade inte forran kl 00.30 och vi var inte tillbaka i La Baule forran 03.30...

Sa idag sov jag 11.30 da Chandni (min indiska rumskompis) bryskt vackte mig och berattade att jag hade en halvtimme pa mig att gora mig iordning innan Lions-familjerna som vi skulle laga maten hos skulle komma och hamta oss. Ops, en liten tidsmiss av mig dar...

Idag var alltsa "Le Repas International". Jag och Frédérick (Kanada) akte till samma familj. Forst at vi varsta lyxlunchen med nastan 100 ratter kandes det som. Sedan fick vi se bilder fran deras safariresa i Sydafrika. Pappa; jag vill ocksa aka pa Safari!!!! Efter det akte vi till natt stalle i narheten och gick langs klipporna och fotade en del. Efter det satte vi antligen igang med matlagningen. Det blev lite stressigt for mig, men Frédérick som gjorde crepes genom att blanda pulver och mjolk och sen steka dem hade det lite lugnare. Sa darfor fick han extraknacka som svensk kock :)

Vid attatiden anlande vi till flygplatsen som vi skulle halla till vid (vi var ju ratt manga, ca 150 pers tror jag) och vid halv tio borjade middagen. Da stod alla staigaires uppradade langs ett bord och serverade sina ratter. Mina kottbullar med lingonsylt gick sadar. En del personer kande redan till dem tack vare IKEA, men Frédérick at nog 1/3 av alla ;) Nar Lions-manniskorna hade atit fick aven vi ata. Mina favoriter var helt klart Tunisien och Libanon. Mexiko hade en himla god kyckling, men det tyckte jag bara for att jag gillar kyckling sa mycket (det var alltsa inget speciellt med den). Indien hade gjort en god vegetarisk gryta, men jag tyckte att den var for stark (aven om jag valde varianten med mindre kryddor, som de gjort speciellt for att jag inte gillar stark mat). Det var verkligen kul att testa mat fran i stort sett hela varlden, men just nu vill jag inte se mat pa en vecka... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar