torsdag, juli 09, 2009

La Baule via Le Mans

Sedan jag skrev senast har det hant en hel del.
Sondagen spenderade vi turistandes i Paris. Det var superfint vader, om vi hade varit pa stranden... Jag tyckte det var aldeless for varmt, men tjejerna fran Indien tyckte det var lagom... ;) Skolan vi bodde pa i Paris var inte mycket att hanga i julgranen, aven om den tydligen var en av Paris basta. Maten var inte god alls, rummen var sma och ofrascha och efter en timme var jag ordentligt irriterad pa en av mina rumskamrater. Sa, det var ratt skont att i mandags fa lamna Paris.

I mandags akte vi i tva timmar mot La Baule. Vi kom alltsa inte hela vagen fram utan stannade (enligt planerna) i en stad som heter Le Mans. Dar at vi lunch med Lions-manniskor pa en fin restaurang, gjorde studiebesok pa en formel 1-anlaggning och gick en rundtur i stan med en guide som (inte helt ovantat) visade massor med gamla hus och en kyrka. Hela tiden var jag supertrott, tyvarr. Antagligen p.g.a. allt bussakande, jag blir verkligen trott av det! Pa kvallen bodde jag tillsammans med tva ryskor i en familj. De var verkligen jattesnalla och gastvanliga. En vanlig "svenssonfamilj" med ratt manga barn (alla var dock inte hemma). Bada ryskorna pratade battre franska an jag (bada ar nastan fardiga fransklarare) och bada ar intresserade av fransk litteraturhistoria vilket vardfamiljen ocksa ar. Det blev inte sarskilt mycket pratat for min del, men en tidig kvall var nog bra for mig.

I tisdags akte vi ytterligare tva timmar buss och kom antligen fram till La Baule. Har ar det verkligen 100 ganger battre an i Paris. Jag delar rum med nya tjejer, en fran Ungern och en fran Indien, och vi funkar bra ihop. Rummet ar frascht, maten ar god, vadret ar helt okej, lektionerna ar roliga (eller i alla fall musiklektionerna. Pa franskan haller vi pa med poesi, och det ar ju inte riktigt min kopp av the...) och vi gor roliga saker. Men vi gor verkligen saker hela tiden!!! Nar vi kom gick vi en runda i stan med ett antal fragor att svara pa, sedan traffade vi folk fran Lions, at middag och gick till stranden pa natten. La Baule ar verkligen vackert! Nar man gar pa "huvudgatan" med flest affarer tycker jag att det paminner en del om kanarieoarna :)

Igar hade vi lektioner pa formiddagen som var helt okej. Pa eftermiddagen hade vi fritid och da passade jag och en tjej fran Rumanien pa att ga pa stan och fixa lite saker. Jag kopte mig en penna till lektionerna och tog en karta pa turistinformationen. Inte for att jag tror att jag kommer ga vilse i den har lilla stan, men den ar nog bra att ha. Kl 5 var det en forelasning om droger, sedan middag och vid attatiden var det presentationer. Mexiko, Kenya och Brasilien gjorde sina, och satte nivan...

Idag hade vi (som vanligt) lektioner pa formiddagen och akte direkt efter det till en annan stad. Jag tror den stavas Choisicion, eller nej, men nagot liknande. En liten stad, inte lika fin so, La Baule, inte alls lika mycket strand (mer som man tanker sig Bretagnes kust; klippor) men ganska gulligt. Vi at lunch pa stranden/klipporna, halsade pa bormastaren, ga rundtur i stan med gudie och fler gamla hus och kyrkor... Dagens hojdpunkt var det som min grupp gjorde sist; akte bat. Det var en ganska liten fiskebat som Chrisitan hade fixat sa att vi skulle fa aka med. Det var alltsa inte nagon tursitbat, utan vi var de forsta som fick aka med utan att vi jobbade pa baten. Eftersom den var ratt liten och vi akte ratt ut pa havet blev det som en blotare version av Liseberg :) Nar vi kom tillbaka hoppade jag in i duschen pa en gang for efter batturen var jag tackt av ett lager salt. Inte sa mysigt... Efter det vantade middag och presentationer av Portugal, Litauen och Tunisien. Nu, eller snart; sangen!

Jag maste bara tillagga nagra saker. For det forsta; Lions ar verkligen en club med pengar. Det ar valdigt generost och saknar man nagot fixar ledarna det, jattebra!! For det andra; hotmail, facebook och sadana sidor funkar inte, an. Sa jag far kommunicera genom bloggen och telefonen. For det tredje, och sista; det enda som inte ar sa bra ar att p.g.a. smittorisken har vi inga kuddar sa jag har lite ont i kroppen nar jag vaknar. Jag borjar val bli gammal ;)

Vill nagon ringa mig sa ska jag forsoka ha den pa och med mig fr.o.m. nu. Vi far val se hur det gar ;)

3 kommentarer:

  1. Hallöj polarn! Tur att du sa att du kan kommunicera med omvärlden via bloggen. Hoppas du har de riktigt toppen! Hoppas dock att du har de lagom bra, för de är i Sverige du hör hemma. När kommer du hem? Saknar dig!!

    Annica

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Kul att äntligen höra ifrån Dig. Allt verkar ju vara bra även om tempot och kraven är höga. Hos oss är det inte direkt Kanarieörnakänsla. Här har det nu regnat hela veckan - och det är inte lite som har kommit ner - och det ska fortsätta ett par dagar till.
    Men vi håller humöret uppe. Ev. ska Mona och Stefan komma upp till oss i helgen om vädret blir lite bättre.
    På måndag kör vi Johan till Västerås där han ska spela en tävling. Ev. fortsätter vi hem till Uppsala och Ackis eftersom min tå inte blir bättre, men annars är allt bra med oss.

    Saknar Dig
    P,M och T

    SvaraRadera
  3. Annica: ja ibland ar bloggen allt bra att ha. Jag kommer hem sent den 31 juli, och inte en dag senare. Borta bra men hemma bast som man sager ;)

    P,M o T; det har faktiskt bara regnat en enda dag har, precis nar vi skulle ata pa en uteservering. Typiskt va? Kolla upp det dar med tan, och helst inte i Ludvika va, dar vet man aldrig hur det slutar ;)

    SvaraRadera