söndag, september 12, 2010

Ingen nollan längre!

Igår var det dags för den efterlängtade BVCn. Egentligen visste vi nollan inte att vi längtade efter den för våra superfaddrar var väldigt hemlighetsfulla om den. Men vi hade ju våra misstankar om att det var nollningens riktiga avslutning och att vi då äntligen skulle få ta av oss våra j*kla mössor.
Kl 16 drog det igång i en av de stora föreläsningssalarna på universitetet. Förutom vi nollan och superfaddrarna var det helt fullt i salen av äldrekursare, gammelfaddrar och andra som varit aktiva i nollningen. Det var verkligen en härlig show som vi bjöds på. Medsex var med och gjorde väldigt fina och roliga spex. Men fadderiet var nog ändå de som var eftermiddagens/kvällens höjdpunkt. Förutom att de hade ett battle mot Medsex så sjöng de för oss och visade filmer som de själva har gjort. Först en film när de hälsade på hos tre nollan mitt i natten! Hur de stackrarna blev väckta och tvingade att leka lekar, sjunga, äta en grön frukost (grön gröt ser inte gott ut!!) och andra tokiga saker man kanske inte vill göra mitt i natten... Sedan visade de en lite längre film om när fadderiet åkte till Stockholm "på semester". Vilket engagemang och tid de har lagt ner på oss nollan!! Väldigt många skämt i filmen, men det är nog ingen idé att ge några exempel då man måste gå LÄK i Linkan för att hänga med. Men den uppskattades, tror halva publiken låg ner av skratt!

Medsextjejer. Visst har de snyga frackar?!
Efter filmvisningen kom det utklädda äldrekursare och busade med fadderiet. De förlöjligade dem och avslutade med att linda in dem i toalettpapper innan de försvann. Då kom Medsex och skulle "hjälpa" fadderiet. Så de tog bort pappret, men kletade istället in dem i diverse röda saker. Det var bl.a. röda godisar, röda blommor, vispgrädde och röda kedjor. Av lukten att dömma var det också kaviar, makrill i tomatsås och tomatpuré... Inte vad jag skulle vilja ha i mitt hår och på mina kläder. Det var också här som vi blev "uppgraderade" från nollan till ettor genom lite fin uppläsning ur nolleboken.

Klet och kladd på stackars fadderiet.
Efter den förnedringen ville fadderiet inte vara fadderister längre så de sjöng en avslutningssång och tog av sig fadderistkläderna och solglasögonen och blev "vanliga studenter". Haha, vilken chock det var att se dem "bakom glasögonen"!
Det var avslutningen på universitetet. Efter det begav vi oss allihopa (90 pers...) på en långpromenad ut till ett militärområde utanför staden och ett ställe som heter Skytte C. Där var det först sittning med, som vanligt, massor av sång. Nu var ju nollningen dessutom över, så då blev det lite alkoholhets med Lambo. Sedan röjdes det i salen och det blev fest och dans. Riktigt kul eftersom alla äldre också var med, och ingen längre var fadder eller liknande! Lite halvsvårt att cykla hem i mörkret sedan bara... ;)

Våra fejknollevänner Magnus och Rasmus hade fått någon idé om att dricka grädde för att få en längre fylla. Jag vet inte dock inte om det hjälpte...
Den här nollningen har verkligen varit hur kul som helst och jag är så glad att jag har valt att vara med på så mycket! Dessutom har det varit en fantastisk stämning hela tiden, och ingen blev besviken om man valde att stanna hemma någon kväll och ingen har blivit förnedrad!
I eftermiddag ska vi ha avslutning och kolla på film och bilder från nollningen. Det blir kanon. Sen hoppas jag att vi alla är redo för studentlivet på riktigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar