torsdag, maj 07, 2009

Oh Boy!

Mitt hem är kaos just nu. Minst sagt.
Köket är kärnan i vårt hus, allt utgår därifrån. Just nu finns det som brukar definiera ett kök utspridda på väl valda ställen. Kyl och frys står tillsammans med micron och en kokplatta (lånad från Kajsa) i hallen. Med tanke på hur trångt det var där innan vi renoverade kan ni kanske tänka er situationen just nu? Men, vi överlever.
Annat som ett kök brukar innehålla är någon stans att diska. Diskmaskinen står, tillsammans med alla skåp som tidigare innehöll glas, tallrikar och annat smått och gott, i vår carport. Icke-fungerande. Såklart. Designerteamet Tufvesson har agerat och hastigt och lustigt gjort om tvättstugan till tvättstuga och kök, för där finns möjligheten att diska. Det är trångt, bökigt och varmt där inne, men vi överlever.
Den ytan som förut kallades kök är en byggarbetsplats utan rinnande vatten och el. Där finns enorma dammsugare (jag undrar om de kan suga upp en odräglig lillebror?), mysko maskiner och verktyg, sladdar som sticker ur väggen, plast över allt som inte ägs av byggkillarna och gipsdamm i enorma mängder. Matilda, vill du ha ett städobjekt? Kom hit vetja, det spelar ingen roll hur mycket och noga du städar för dammet kommer alltid tillbaka! Det tär på vårt tålamod att behöva göra storstädning varje kväll, men vi överlever.
Pricken över i:et, grädden på moset och det bästa av allt; Johans franska utbytesstudent kom igår. Mitt i den värsta röran. Vi förklarar att det inte ser ut såhär jämt, skrattar åt den absurda situationen och han skrattar med. Vi överlever detta också. Men, nya överraskningar väntade oss; han är allergisk mot hundar! Vi överlever, frågan är nu gör han?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar